Beleggen op de korte termijn, hoe werkt dit?
Veel beginnende beleggers vragen zich vaak af hoe beleggen op de korte termijn werkt. Beleggen op korte termijn wordt ook wel speculeren genoemd en is alleen mogelijk als je aandelen snel koopt en verkoopt. Je hoeft dus niet vaak te beleggen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om twee keer per week aandelen te kopen, zolang je deze maar binnen korte termijn verkoopt. Dit is het principe van beleggen op de korte termijn.
De juiste broker kiezen
Vroeger belegde veel mensen op de korte termijn bij een bank, tegenwoordig is dit niet meer de trend. Het kiezen van een online-broker is tegenwoordig steeds meer gebruikelijk, omdat het gewoon veel voordeliger en eenvoudiger beleggen is. Vroeger was het namelijk ook niet winstgevend om op korte termijn te beleggen omdat de transactiekosten erg hoog waren. Kijk dus goed naar het totaalplaatje van een broker.
Zo laag mogelijke kosten
Op dit moment zijn er gelukkig ook brokers die weinig kosten in rekening brengen zoals banken dat wel doen. Brokers werken vaak met spreads: kosten per belegging. Dit is tegelijk de winst voor de broker. Het is dus geen geldklopperij zoals banken doen. Stel de koers van een aandeel is 10,50 en je kunt het aandeel voor die prijs kopen en verkopen voor 10,49. Dit is 1 eurocent verschil en dit is de spread/winst voor de broker. Wil je nog meer weten over spreads? Lees dan dit artikel.
Zelf gaan beleggen
Er zijn verschillende internetbrokers die werken met spreads en deze zijn erg compitabel voor beleggen op de korte termijn. Op onze broker vergelijkingspagina hebben wij voor jou reviews gemaakt van een aantal brokers. Bekijk en vergelijk welke broker voor jou het meest geschikt is. Wil je beleggen op de korte termijn? Let dan vooral op de kosten en het gebruikersgemak. Ben je nog niet zo ervaren met beleggen, maar wil je het toch graag proberen? Oefening baart kunst, probeer eens een oefenaccount. Hier kun je beleggen met nepgeld en je kan tegelijkertijd zien hoe een spread werkt. Tevens is het niet erg als je een keer een foutje maakt. Bekijk welke brokers een demo-account aanbieden.