Dit onderwerp bevat 8 reacties, heeft 8 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Nico van Wijk 3 jaren, 5 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #209040
  David Stronk
  David Stronk
  Bijdrager

  Wat is het process voor het minen van Bitcoins? Wat heb ik er precies voor nodig?

 • #209041

  Katja de Laar
  Bijdrager

  Koop gepersonaliseerde hardware. Ik zou misschien zelfs wel adviseren om een groep mensen te joinen in plaats van alleen op pad te gaan. Je kan ook gewoon een mining programma downloaden, alleen ik betwijfel hoe winstgevend dat is.

  • #209042

   leersnelbeleggen
   Sleutelbeheerder

   Koop hardware die specifiek voor Bitcoin werkt en sluit je aan bij een groep mensen. Het is vrijwel hetzelfde als met GPU mining, alleen de hash rate is erg hoog waardoor je een apparaatje nodig hebt met een specifiek algoritme voor Bitcoin.

   Het is eigenlijk een beetje te laat om te investeren in het minen van Bitcoin als je klein wilt beginnen. Ik stel zelf voor dat je voor GPU mining gaat, of misschien zelf wel PoS (zoals ook is uitgelegd in de cursus). Dit is eigenlijk minen door simpelweg een aantal munten te bezitten. Start bijvoorbeeld bij Deep Onion, spaar goed veel van deze munten, want het netwerk heeft momenteel een zeer grote ‘pay out rate’, 10% per jaar. Je hebt geen dure hardware nodig, op deze manier haal je ook een hoge ROI. Er zijn zeer goede tutorials beschikbaar over het verzamelen en opbouwen van zulke munten.

   Een andere mogelijkheid is je aansluiten bij genesis mining. Miljoenen mensen over de hele wereld doen dit al. Wij draaien momenteel op een large max profit pakket.

  • #209047
   David Stronk
   David Stronk
   Bijdrager

   Dankjewel! Hier kan ik wel wat mee. Met de andere antwoorden overigens ook hoor.

 • #209043

  Berend Verhoef
  Bijdrager

  Voordat je start met het minen van Bitcoin is het handig om te begrijpen wat Bitcoin minen eigenlijk inhoudt. Het wordt vaak uitgevoerd door het runnen van SHA256 met een hash verificatie proces om zo de Bitcoin transactie en de beveiliging te valideren. De snelheid waarmee je Bitcoin kunt minen wordt berekend in hash per seconde.

  Het netwerk van Bitcoin compenseert de miners voor hun inzet door Bitcoin vrij te geven aan ze gelijk aan hun inzetbare computerkracht. Hoe meer computerkracht je levert hoe groter je aandeel natuurlijk is.

 • #209044

  Dennis Rietveld
  Bijdrager

  Je moet een Antminer S9 aanschaffen. Ik zou je wel een keer kunnen uitleggen hoe je deze moet installeren, maar je kunt ook gewoon youtube filmpjes kijken.

 • #209045
  Jochem de Boer
  Jochem de Boer
  Bijdrager

  Zover ik weet is het bijna niet meer winstgevend om nog te beginnen met het minen van Bitcoin, tenzij je oneindig veel elektriciteit ter beschikking hebt.

  • #209046

   Ralf Kopping
   Bijdrager

   Dit is totaal niet waar. Ik haal momenteel honderden euro’s binnen vanaf 1 Antminer S9 en mijn elektriciteit betaal ik hier ook gewoon mee (deze is heel erg laag).

 • #209048

  Nico van Wijk
  Bijdrager

  Minen is eigenlijk het oplossen van crypto berekeningen om zo een blok te vormen. Je kunt een vergoeding verwachten wanneer je het cryptoblok weet op te lossen, maar vanwege de zeer grote hoeveelheid miners deze tijd is dit bijna onmogelijk om zelf te doen. Er worden daarom pools gecreëerd (minen met meerdere mensen), waardoor ook de block reward wordt verdeeld onder elkaar.

  De hardware die je hiervoor nodig hebt, hangt erg af van de munt die je wilt minen. Als het gaat om Bitcoin, schaf dan een ASIC miner aan, dit is een machine die ontwikkeld is om specifieke algoritmes op te lossen. Er zijn ook ASIC resistente munten zoals Ethereum en Zcash. Deze kun je minen met een video kaart. Je hebt ook software nodig om deze munten te kunnen minen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven. Login here