Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  leersnelbeleggen 3 jaren, 5 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #209172

  Jarno de Berk
  Bijdrager

  Wat is nou precies blockchain? Zijn de blockchains verschillend per munt? Of maakt elke crypto munt gebruik van dezelfde soort blockchain? Is blockchain altijd bedoeld voor het decentraliseren van betalingen of kan dit ook voor andere processen? Iemand daar ook voorbeelden van? Alvast bedankt!

 • #209174

  leersnelbeleggen
  Sleutelbeheerder

  Hoi Jarno,

  Bedankt voor je goede vraag.

  Het idee van blockchain is om derde partijen weg te nemen bij het controleren van gegevens. Deze gegevens worden namelijk gecontroleerd door het netwerk zelf.

  Het bekendste voorbeeld is de blockchain van Bitcoin. Mensen kunnen geld naar elkaar sturen, zonder dat dit gecontroleerd hoeft te worden door derde partijen, zoals de overheid of banken. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Lage transactiekosten, snelle overschrijving, transparantie naar elkaar en niks kan worden beïnvloed door banken.

  Het idee om gegevens in de blockchain te zetten hoeft niet persé alleen met betalingen te zijn. Andere sectoren zijn namelijk ook bezig met de blockchain.

  In de zorg bijvoorbeeld zijn verschillende medische gegevens nog verspreid over instellingen zoals: van verzekeraar tot ziekenhuis tot huisarts. Als die informatie via blockchain geregistreerd kan worden, kan die toegankelijk worden voor zorgverleners die die informatie nodig hebben.

  Zo zijn er nog veel meer sectoren die met de blockchain werken. Cryptocurrencies proberen met hun eigen blockchain deze sectoren te verbeteren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven. Login here